Billeder fra Lisas tur til Bulgarien 2009

Ældre dame viser hvordan man spinder uld.

Guider med nationaldragter.

På besøg hos den ældre dame.

Fra byen Erketch hvor der er damer der sælger deres håndarbejde, for at tjene en lille ekstra skilling.

Merer hopla.

Hjemme hos et Bulgarsk ægtepar.

Kirkebænken - Her mangler måske lidt vedligeholdelse.

Kirken i Erketch er under renovering, taget er lagt af flerer gange, da man kun lægger på sålænge man har penge. Måske noget nogen kunne lære af med fordel herhjemme.

Fra een af gaderne i Sunny Beach, Bulgarien.

Her fik jeg min første tattovering i henna farve.

Min tur til Sunny Beach, Bulgarien ... 
( billeder findes i  herunder)

Dag 1.
Tirsdag d.30-06-09


Så kom dagen hvor jeg skulle afsted til Bulgarien alene. Det var noget jeg gerne ville og alligevel ikke, men der er nogen gange her i livet at der er ting man skal gøre selv om det ikke altid er behageligt. Nå, men jeg fik selvfølgelig min Sven til at køre mig til Billund lufthavn. Turen dertil gik fint og jeg faldt selvfølgelig i søvn i bilen som jeg plejer, når vi kører langt.Nå, men vi ankom til lufthavnen i rigelig god tid. Da klokken blev der henad hvor jeg skulle sige farvel til min Sven begyndte sommerfuglene rigtigt at rumstere i maven.  Nå, men der var ikke nogen vej uden om, nu havde jeg jo sagt A og så må jeg jo også sige B. Typisk for mig, så begynder jeg at tude.  Det kalder man vist nok Tudefjæs idag. Nå, men jeg kom da igennem tasketjek uden besvær og så gik det da også meget godt, lige indtil jeg sad i flyveren. Lige ved siden af mig var selvfølgelig en tom plads. På alle andre tider ville det jo bare have været super at der er tomt sæde så man kan sidde og brede sig. Men lige idag! Så kom Tudefjæs igen, bare forbi jeg kom til at tænke på at det var jo der min Sven skulle have siddet. Frem med en bog, for at komme lidt på andre tanker. Turen går til Bulgarien hedder bogen. Der er nu mange spændende ting at læse om, især hvor alle de gode shopping steder er, ha ha.  Nu bliver Sven nervøs for sin tegnebog, selvom den ligger der hjemme i Danmark. Ja, så kan jeg jo lige så godt bruge noget af hovedestolen.


Efter 2 timer og 40 minutter lander vi i Burgas lufthavn. Igennem paskontrolen også ud og henter kuffert. Det gik faktisk hurtigt, for efter en halv time stod jeg ved guiden og skulle høre hvor jeg skulle bo. Sunny Beach hedder stedet, på et hotel der hedder Iskar, som er helt nyrenoveret i 2008. Ja, så nu er det jo jeg er på egen hånd for alvor, for Sven plejer jo at ordne alt det med nøgle til værelset og bære vores kufferter op. Nøglen fik jeg og så kom der en sød mand og bar min kuffert op til 1 sal. Ind på værelset og se hvordan det ser ud, det er jo altid lidt spændende at se hvordan man skal bo den næste uges tid. Jeg må sgú nok indrømme at hvis jeg havde haft Sven med, så havde det nok knebet lidt med pladsen i sengen. Det er sgú en meget bette dobbelt seng, kun ca 1m 40 cm vil jeg tro den er. Men her er pænt og rent og en dejlig stor altan med tørrestativ og borde og stole. Nå, nu er det godnattid, klokken er blevet 01.30.


Dag 2.
Onsdag d.01-07-09


ÅÅÅh, det var dejligt med en god nattesøvn. Laver mig lige en kop kaffe og så vil jeg gå ud og nyde morgen stilheden på altanen. Og hvad ser jeg lige uden for min altan dør? Ca. 50m væk ligger der en død ung mand og der render politi og jeg ved ikke hvad her. Dække ham lidt til - nej, det gør man ikke. Der skal tages billeder og de undersøger ham på kryds og tværs. Uhyggeligt, men spændende på den dårlige måde og der går vel en times tid med det og så kommer der en ambulance og henter ham. Stakkels forældre, han har vel højst været 20-22 år.

Sikken en måde at starte dagen på. Man skal altså huske at leve hver dag, for lige pludseligt er det bare slut og vi har kun det her ene liv, så vidt vi ved. Nå, jeg må vel hellere få pakket ud, det fik jeg ikke gjort i går. Så går jeg ned og lejer en safetybox, det er nok det mest sikre. Jeg har jo en del penge, mit pas og min billet hjem til min Svennemand. Det gik jo smertefrit, box nr. 63 er nu lejet i en uge. Så skal jeg have vekslet penge. Ned i byen og kigge kurser og det er sgú samme kurs alle steder kan jeg se, så jeg tager det sikre som Star Tour har anbefaldet. For 2000 kr. får jeg 500 leva.

Så en lille tur rundt for at se byen, indtil klokken 11, hvor der er der infomationsmøde ved poolen. Jeg går ellers aldrig til sådan noget, men hvad, en gang skal jo være den første. Man kunne måske få nogle gode tips og høre lidt om de forskellige tilbud de har. Der var kun en tur jeg lige syntes lød lidt tiltalende, så måske jeg skulle tage på sådan en tur, men jeg skal først lige undersøge først, hvad de skal have for sådan een. Jeg kan mindes at det er ikke billigt og så kommer min nærighed op i mig, specielt når der er så meget andet man kan se her på egen hånd. Nå, men efter velkomstmødet gik jeg på mit værelse og lavede mig en tår kaffe og satte mig til at tude igen. Tudefjæs er mit nye kælenavn. Hvorfor fanden skal jeg sidder her og tude, når solen skinner og man kan stort set gøre hvad man vil. Nå, men der er jo nogle ting derinde i mit hjerte som gerne vil ud.

Men een til ved jeg nu. Jeg skal ikke ud at rejse igen uden min Sven med mindre jeg har en veninde med, så langt er jeg da kommet. Det er ikke noget for mig at rejse alene. Når man nu har ferie kan man sgú da ikke sidder her på værelset og tude. Jeg må ud og have lidt luft, så jeg må prøve at finde det sted de snakker så meget om. Flower Street der bare skulle være shopping. Efter en halv times tid har jeg fundet det og nu har sulten også meldt sig. Underligt, for klokken er 12.30 og så vil maven have mad. Ind på en restaurant og bestille noget salat som hedder shopska. Mums, det var godt! Det var tomat, agurk, løg, oliven og så revet feta hen over. Så bestilte jeg noget kylling vendt i sesam også. Det var nok ikke lige mig, men det smagte okey og så selvfølgelig en stor cola til. Det blev med gode drikkepenge 15 leva som er ca. 60 kr. Jeg var så mæt at jeg ikke kunne spise mere den dag.

Så nu var jeg klar til at kigge butikker. Her er så mange sko, tøj, smykker, solbriller og butikker med ure, så man er helt svimmel og det er billigt. Ja, inden jeg havde set mig om, havde jeg fået købt mig et par sko, men ikke uden først at se om jeg ikke kunne få dem lidt billigere hos den næste. Men nej, jeg måtte lige på hjemvejen se om hun stadig havde mine sko og jo, endda også i mit nummer. Så der blev Sven lige 120 kr. fattigere. Klokken er nu blevet ca.1700 og mine fødder er trætte. Jeg må hjemad. Men hov, hvor ligger mit hotel nu ??????? Det plejer Sven jo at have styr på. Ikke gå i panik, der er jo taxier, hvis det går helt galt. Find et højt sted så du kan se om Du er i nærheden af dit hotel sagde Sven, så det har jeg gjort. Og sørme om ikke jeg fandt mit hotel. Op med benene og lidt koldt at drikke og frem med bogen. Og så bare slappe af. Klokken er nu 22.30 og mine øjne er tunge, så godnat!

Dag 3.
Torsdag d. 02-07-09


Idag havde jeg bestemt mig for at jeg ville en tur ned ad strand promanaden. Jeg har hørt at der var så mange forskellige kunstnere der, portrætmalere osv., så det måtte jeg ned og kigge lidt på. Jo, der var da nogle stykker men mange det er sgú så meget sagt, men de var fantastisk dygtige alle sammen. Der var selvfølgelig også lige et marked jeg måtte kigge lidt på, så jeg traskede lidt rundt der i nogle timer. Satte mig og fik en stor softice til den voldsomme sum af 4 kr. Gik lidt mere og fik købt 2 søde kjoler til Mathilde & Caroline med Hallo Kitty, der er så moderne nu.

Nå, men det kunne da godt være at man skulle have lidt at drikke, så jeg sjosker ind i et kæmpe supermarked, køber mig et par sodavand og en dejlig stor melon. På vejen ud får jeg sgú et tilbud fra en temmelig pæn mand på en 50 år, men jeg takker pænt nejtak. Det forstod han ikke, så til sidst måtte jeg forklare at jeg havde jordens dejligste mand der hjemme og 4 unger. Så fik han sgú det lange ben foran sig. Nå, men ude på gaden igen kunne jeg godt se at jeg var kommet lidt langt væk fra mit hotel. Den der høje tingest jeg skulle kunne se ved siden af mit hotel, ja, den var ligesom ikke at se nogen steder. Jeg gik lidt derud ad, men havde ikke nogen anelse om det nu var den rigtige vej. Nej Lisa, det her går vist ikke. Du bliver nok nødt til at ofre en taxa. Så jeg fik fat i en af de her gule taxaer og spurgte om han kunne køre mig til hotel Iskar. Han spurgte 2 gange om det var hotel Iskar jeg mente i Sunny Beach og det måtte jeg jo bekræfte. Han kunne ikke forstå hvordan jeg var kommet hertil. Ja, jeg er da gået sagde jeg, men jeg ved ikke om han troede på mig, men det er jo hans problem.

Jeg kunne da også godt se på den køretur tilbage, at jeg havde gået temmeligt langt. Åh, det var sgú dejligt at se mit hotel igen og min fusser var godt ømme, så jeg tror en tur i pølen vil gøre mig godt. Så der smutter jeg ned og bliver kølet af. Hold da op et pool område! 3 vandrutchebaner, den ene større end den anden og en masse unger og barnlige sjæle. Det her er sgú lidt for vildt for en "gamle" tudse, så jeg går over til børnepølen, hvor der er ikke et øje, så der kan jeg plaske rundt helt for mig selv. Masser af ledige liggestole så der ligger jeg og hygger en times tid. Så går jeg op på mit værelse og læser min bog færdig, sender et par smsér og snorker en time, dejligt. Nå, mon ikke man har fortjent sig en kop kaffe? Ahhh, det skal blive godt med en lille lade til. Det var vist en god investering jeg lavede lige inden jeg tog afsted, da jeg købte en mini elkedel og den er bare fantastisk. Nå, nu vil jeg indtage mit aftenmåltid, der står på melon på værelset og en flaske vand. Så resten af aftenen vil jeg sidde med min bog og slappe af i mine godt ømme fødder.

Dag 4.
Fredag d.03-07-09


Godmorgen, klokken er 06.30 og jeg er dejligt udhvilet selvom at sengen er lidt for hård til mit luksus legeme. Jeg havde faktisk tænkt mig at idag ville jeg bare ligge og flyde ved pølen, men da jeg kom ud på min altan med min morgen kaffe så det lidt overskyet ud, så jeg tænkte nej, jeg må sgú finde på noget andet. Lad mig lige kigge i min bog, "Turen går til Bulgarien". Der må jeg da kunne hitte et eller andet. Der var en lille by der hedder Nessebar, der fangede min interesse. Der var gamle træhuse og kirker som er meget gamle og godt velbevarede. Så er der også en lille gågade med en del smykkebutikker. Ja, det var jo lige noget der faldt i min smag. Men hvordan kommer jeg derud ??


Nå, men jeg havde bestemt mig for at tage med på den aften tur der er der om Lørdagen. Det er en tur til en by der hedder Erketch. Den ligger oppe i Balkanbjergene, hvor det siges at være som om at man rejser 100 år tilbage i tiden. Man får et lille indblik i hvordan livet er i de Bulgariske landsbyer, hvor dyrene går frit omkring. Så kommer man på besøg hos et gammelt ægtepar, som har levet der altid og intet har lavet om. Til slut for man noget Bulgarsk mad til noget underholdning af folkedans. Ja, det lyder da alt sammen meget spændende, lad os nu se imorgen om det er så fantastisk som de har lovet. Nå, jeg fik da booket mig ind på den tur og så spurgte jeg lige hvordan man kommer til Nessebar. Der kører en bus lige derud fra bus holdepladsen. Jamen, så smutter jeg derned og finder den bus. Hen til billetlugen for at spørge om det. Det eneste jeg fik, var en sur grim kælling der svarede hmm, når jeg spurgte om bus nummeret til Nessebar. Nå, men der var da heldigvis andre rigtig søde og hjælpsomme mennesker, så jeg røg lige på bus 1. Det var noget af en oplevelse at køre med bus her, man stiger på og så sætter man sig og venter på at der kommer en sød dame rundt og indløser biletter, det har chaufføren ikke noget at gøre med. Og så koster det den rørene formue af 1 leva for en tur, det er alligevel 4 kr. 20 minutter efter står jeg i Nessebar by. Ja, jeg var da ikke klar over at paradis lå her i Nessebar. Uden at overdrive tror jeg nok at der ligger 100 smykkebutikker, som perler på en snor.

Det er helt vildt, jeg har aldrig i mit liv set så meget glimmer på en gang. Nå, men jeg tuller lidt rundt og kigger på de gamle huse, men kirkerne kan jeg altså ikke finde. Nu gør maven vrøvl, den vil há mad igen. Jeg finder en lille restaurant og bestiller noget af deres fantastiske salat, jeg er blevet helt vild med. Og så en stor cola, så man bliver prop mæt for det er en stor salat. 5 leva (20kr) vil hun være bekendt at tage for min frokost. Så nu er jeg klar til at kigge lidt på alle de smykkebutikker og jeg faldt selvfølgelig for en ring i vinduet i en sølvsmykke butik. Jeg kigger længe og tænker nej Lisa, du har så mange. Men den er flot med en stor hvid perle i midten. Så kommer damen ud og spørg om der er noget jeg vil se. Ja, man kan da lige prøve den, den er sikkert også alt for lille og vupti den passer. Ja, hvad gør man så? Jeg tør næsten ikke spørge om prisen, men det behøver jeg heller ikke, for det fortæller hun. Jeg tror hun har sagt forkert da hun sagde 5 leva. Ja, så er der ikke noget at tænke over, det er bare om at få betalt, og komme videre.


Nå, men jeg fik da hele formiddagen til at gå derude. Det kunne da også godt være at man skulle finde Bus 1 hjemad og få sig en dukkert i pølen. Det var dejligt forfriskende lige at blive kølet lidt af, så kan man da lige tage en halv time på en solseng. Nu er klokken snart aftensmadtid, måske jeg skulle prøve at vove mig ud i aften og spise lidt. Der ligger en restaurant lige ved siden af hotellet, som jeg har haft kig på, så der tror jeg at jeg lister ned.

Ja, sådan er det tit og ofte, hvis der er noget man ser hen til kan man godt gå hen og blive skuffet og det må jeg sige at jeg blev med hensyn til den restaurant. Jeg bestilte en peberbøf og får en champingonbøf, det kan så være hvad det er, men den smagte af, Ja, nu bruger jeg et udtryk nabo Lotte har lært mig. Den smagte af lort. Den fejlede ikke noget, men det var bare ikke min smag. Nå pyt, jeg slentrer hjemad og ser på alle de sjove mennesker og man kan godt se hvem af tøserne der er ude på at changheje et mandfolk. Hold da op, hvor de er malet op og kjolen er så kort at man kan se Dankort automaten. Lidt for meget eller retter lidt for lidt efter min mening. Nå, jeg tror jeg vil lægge mig og læse lidt og så håbe på at jeg kan falde i søvn. Her er godt nok gang i den idag, måske fordi det er fredag, ja man har jo selv været ung engang og gerne vil have lidt gang i den, så lad dem dog. Godnat.

Dag 5.
Lørdag d. 04-07-09

Idag er det lørdag, og idag vil jeg gå ned og slappe a ved poolen med min bog. Tager badetøj på og er klar til at gå ned, da jeg høre et kæmpe knald uden for. Ja, det var lige før der kom brun streg i badetøjet. Jeg havde lige læst i guidebogen hvad man skal gøre hvis der bliver jordskælv, så jeg var næsten kravlet under bordet, men jeg kigger lige ud ad altandøren. Nå, det er bare et tordenskrald og jeg tror aldrig i mit liv jeg har hørt et så højt tordenknald før.

Så bliver det nok ikke pool vejr lige nu. Så jeg lister ned og veksler lidt penge til de sidste impuls indkøb, køber lidt vand og går på mit værelse. Ja, så kan man da lige så godt bare sætte sig på altanen med bogen, for det er jo ikke koldt, det knalder bare som om det var nytårsaften. Så kommer der regn skal jeg nok lige love for, det regner vel en timestid og så vupti, så er det overstået og vi har fået renset luften. Men pølvejr er det ikke idag for det er stadig overskyet, så jeg tuller bare en lille tur rundt i byen og kigger lidt på mennesker. Går så hjem på værelset og bestiller telefonvækning fra Danmark. Ja, man har vel sine forbindelser. Jeg får Sven til at sende mig en sms kl. 16.00, så jeg kan vågne op efter at have snorket i 1½ time. Jeg skal jo ud iaften, på den tur jeg har meldt mig til. Det bliver lidt spændende, for jeg tror ikke jeg har været på sådan en fællestur siden jeg gik i skole. Har altid taget på egen hånd, ja selvfølgelig sammen med min Svennemand. Nå, men jeg klæder mig da lidt pænt på og kommer en streg på øjet, for man skal jo ud og spise fint. Jeg må være kommet i den forkerte bus tænker jeg, da jeg kommer op i bussen sammen med de andre der skal på samme tur. 9 ud 10 tror jeg, har badetøj på eller noget tøj der ligner at man er på vej til stranden. Jeg kan da også godt se at der er nogen der glor på mig. De tror nok at jeg skal til bal hos Dronningen, men jeg er ligeglad, det er jo ikke mig der har badetøj på.


Vi kører en lille time før vi er i Byen Erketch. Man skulle tro at det var en kulisse fra en film vi var havnet i, men nej det er byen. Jeg tror vi er bombet 100 år tilbage i tiden, dyrene går frit og græsser der hvor de vil og når de skal hjem, ja så går de bare selv hjem. Der bor ca. 200 mennesker i Erketch og de har 2 telefoner i hele byen. Ja, hvad siger I så? Jeg tror ikke jeg så en eneste bil i byen. Hvis de skal have fragtet noget, ja så er det på æsleryg og det er ikke alle der har råd til at købe et æsel, for et æsel koster ca. 200 leva og der ca 800 kr. og en månedsløn ligge på ca. 500 leva og det er jo ikke andet end 2000 kr og det er for en politimand. Jeg tør ikke tænke på hvad en rengøringsdame har om måneden. Det var et lille sidespring. Vi er ankommet til byen og det første stop er hos et gammelt ægtepar som viser os en uldmaskine der er 0ver 100 år gammel, men den virker og han laver så uld til lille mor som så viser os hvordan man spinder på en trisse. Så bliver vi budt indenfor i deres hjem og jeg tror at hjemmet er noget de har arvet fra deres bedsteforældre, det ser sådan ud. Ja, det er jo deres måde at overleve på, ved at invittere turister indefor og så håbe at de ligger en lille skilling på vej ud. Og da er det lige jeg må komme med et opsang til os turister! Hvad bilder man sig ind at lægge 50 stotinki som svare til 2 kr.! Man vil gerne gi 10.000 for en rejse og æde og drikke for 2-300 hver aften. Købe ligegyldige souvenier med hjem, men lægge et par kroner ekstra til et gamle ægtepar så de kan få en lille smule luksus og det er måske at blive mæt en dag. Vi burde skamme os. Der fik jeg lige luft for lidt harme.


Turen gik videre til en 200 år gamle kirke og den bliver der repareret på, når man har lidt penge til overs i byen. Lige nu er det taget de er igang med. Men her lægger man ikke et helt tag, nej, her lægger man til der ikke flere penge og så stopper man og så lægger man igen om en måned eller 2, alt efter hvornår der er lidt penge til overs. Fantastisk kirke når man tænker på at den er så gammel. Men det ligner jo overhovedet ikke en kirke, det ligner et gammelt skur.

Nu skal vi videre til aftenens højdepunkt. Vi skal ud og have noget Bulgarsk landmandskost på en rigtig Bulgarsk restaurant. Det første vi mødes med er en mand der står med et helt nybagt brød som man så brækker en bid af og dypper det ned i noget krydderi som smager af lo.., nå, men man er vel høflig og spiser det. Så er det bare om at finde ens plads, ved de lange borde med træbænke, godt at man er lidt polstret bag i. Første ret kommer på bordet, en dejlig salat. Det er de altså gode til her. Næste ret, en suppe med alt for mange hvide bønner i efter min smag, nå, men så går der lige en time hvor vi sidder og venter på hovedretten. Hvorfor ved jeg ikke, men jeg kommer da lidt i snak med de 3 mænner jeg sidder til bords med. Den ene er en rigtig sød fyr, som har sin far med. Ham og jeg falder i rigtig god snak, måske fordi han kun er 7 år og hedder Oskar. Endelig kommer maden. Jeg er også sulten nu, men man bliver meget hurtigt skuffet, for der ligger 2 kartofler som er skåret ud i både og en spiseske ris, en lille klat grøntsagsmix og så et stykke halv rå gummi kylling. Puha, kartofler, ris og grøntsager røg ned men den der salmonellabombe sprang jeg over. Nå, men der kommer jo også dessert, den må da redde hele aftenen. Det gjorde den da også, hvis man kan lide vandmelon, et lille stykke vandmelon uden noget som helst til. Ja, det var så den middag og den står til 1 kokkehue med pil ned ad og den får 1 kokkehue pga. salaten. Men så var der også vin adlibitum. Nå, pyt med maden. Vi kom jo også for at se lidt underholdning, så det vil jeg sidde og glæde mig til. Går hen og køber mig en sodavand til 2 leva, men så er der også 25 ml i den. Det var godt nok dyrt syntes jeg, for jeg har lige købt 1½ l. for det samme. Pyt, de skal jo også tjene lidt på os turister.


Første underholdning, er et par som skal synge. Jeg tror det er den Bulgarske udgave af Sussi og Leo. Det står så på 1 time og nu kommer der folkedans, der så til gengæld var meget sjovt at se. Så bliver jeg selvfølgelig hevet op på gulvet og skal danse sammen med dem. Det er sgú nok aftenens højdepunkt at se mig og nogle af de andre turister blive hevet op og dumme sig. Aftenen slutter af med at vi skal uden for og se en mand rende på glødene kul. Så går turen hjem til hotellet, efter en noget speciel dag/aften må jeg nok sige.

Dag 6.
Søndag d. 05-07-09


Ja, hvad har jeg så fået tiden til at gå med idag. Hmmmm, ikke noget særligt. Har dasket lidt omkring, siddet på en bænk og kigget på mennesker, været på restaurant og spise en dejlig omlet med ost, drikke 2 cola og betale med virkelige gode drikkepenge 24 kr. Det er jo utroligt, det er hvad en cola koster derhjemme hos købmanden. Købte mig en donut og tog den med hjem på værelset og lavede mig en kop kaffe, satte mig og læser lidt på altanen. Synes mine øjne bliver så tunge, så jeg går ind og lægger mig lidt. Jeg vågner ved at der er noget der ringer, hvad er det ?????? Min telefon, nææææ, det er min Sven der ringer og siger hej. Uf hvor jeg savner ham, endnu mere nu hvor jeg kan høre hans stemme. Fortæller lidt om alt det jeg har fået købt. Så siger Sven at det kan sgú da ikke være i din kuffert, så nu bliver Fru. Hansen da lidt nervøs. Da jeg har sagt farvel prøver jeg bare lige for sjovt at pakke kufferten. ÅÅh Sven, der kan da være oceaner i den kuffert. Nu er jeg mere rolig. Så nu kan jeg bare gå ud og shoppe. Smutter en tur ned i byen for at købe lidt cola til værelset og så ser jeg at man kan få lavet kunstige negle. Ja, hvorfor ikke? Derhjemme er det jo smadder dyrt at få sådanne nogle chips sat på, hedder det vist. Jeg spørger lige hvad det koster for jeg vil jo ikke gi en formue for det. Man kan selv vælge om de skal være klare, farvede eller med mønster. Jeg vælger nogen med et lidt neutralt mønster og spørger så lige hvad de skal koste. 2 leva siger hun. Utroligt, så kan de holde det de nu kan, for flotte ser de jo ud. Så ser jeg at der er en Græsk restaurant.

Den må jeg prøve. Sætter mig og der kommer en ung fyr og spørger på gebrokken et eller andet om hvad jeg ønsker. En stor cola, ja så gerne. Og så kommer der en stor fadøl. Nej tak, jeg bad om en cola. Så går der nok 10 minutter og så kommer der en cola, måske han har været hos købmanden og hente den. Jeg bestiller noget kylling med hvidløgs sovs og hvad får jeg efter 25 min.? Kylling med champingon. Nå nu gider jeg ikke vente 25min. til så jeg tager den. Mens jeg siddder og venter på maden, kommer der en mand over og spørg om jeg er Dansk, jo da, det er jeg. Ved du hvad, sådan en sød pige skal da ikke sidde og spise alene. Du kan kommer over til min kone og jeg og spise, men jeg takker pænt nej. Jeg har ikke lyst til selskab, for jeg syntes ikke selv at jeg er særlig selskabelig, så der er ingen grund til at de skal have ødelagt deres middag. Men det var smadder sødt af dem at spørge. Der er ved at være godt gang i den her i byen, så jeg lister hjemad på værelset og læser til mine øjne glider i. Godnat.

Dag. 7
Mandag d. 06-07-09


Ja, så er ferien næsten slut. Der er en dag tilbage og hvad skal jeg? Jeg har noget i tankerne, men tør jeg ?? Sætter mig på altanen og tænker lidt. Jo, gú tør du Lisa! Nu har du taget en ferierejse alene, så tør du sgú også tage til Burgas på egen hånd. Tager et hurtigt bad og så ud af døren inden jeg fortryder. Ned til bus holdepladsen og prøve at finde en bus til Burgas. Jo jeg tror bus 22 går direkte, så jeg prøver at spørge og jo det gør den. 5 leva til Burgas og efter en lille time står jeg i Burgas på bus stationen.

Hmmmm, hvor er så gågaden? Jeg går lidt frem og tilbage og kigger, her er alt skrevet på bulgarsk. Jeg stopper en mand som ser tilforladelig ud. Shopping siger jeg, ja ja bare lige frem så kommer du til det. Okey, det prøver jeg. Og ganske rigtigt, der har vi gågaden, en masse mennesker og masser af butikker. Helt umuligt at se det hele og jeg holder mig kun til denne her gade så jeg kan hitte bussen igen. Nå, men jeg går bare og dasker lidt rundt i mine egne tanker, da der lige pludselig kommer en mand og vil putte noget i min mund. I reflex langer jeg ham en, sikken postyr der blev. Hans ven kommer og siger undskyld, det er jo bare et kirsebær. Hvor fanden skulle jeg vide det fra? Jeg prøver at forklare hans ven, at man kan ikke bare putter noget i munden på fremmede. Tænk nu hvis det havde været narko? Det forstod han og forklarede det til synderen. Han undskyldte så til sidst og jeg undskyldte at jeg kom til at lange ham en, det var jo ikke meningen på den måde. Vi skiltes som venner. Her er så meget at jeg har opgivet at købe noget, for jeg kan ikke vælge, så jeg køber mig en is. Ja, det er en underlig måde man køber is her, man vælger de kugler man nu vil ha og om det skal være en lille eller stor kugle. Så siger man hvor mange man skal have og så vejer dame isen og så betaler du efter hvor meget isen vejer.

Sætter mig på en bænk i skyggen og spiser is og hvad ser jeg? 2 små nuttede katte killinger, åååh bare jeg havde haft lidt mad til dem. De kigger lidt forskræmt på mig, men så lægger jeg en klat is til dem hver, den første er lidt mere modig, så den titter ud og lapper isen i sig og så kommer den anden også. Nej hvor er de søde, godt man ikke kan tage dem med hjem for så havde Pjuske fået 2 små legekammarater. Nå, klokken er ved at være der hen ad, så mon jeg kan finde bussen igen ??? Jeg har da fundet bus holdepladsen og der er heldigvis en virkelig flink mand der viser mig hvor bussen til Sunny Beach holder. Så er det bare om at komme hjemad og en tur i pølen vil nok ikke skade nogen. Så er der kun tilbage at få pakket kufferten. Jeg glæder mig til at komme hjem igen. Det har været en dejlig og lærerig tur, men det har fandme også været en hård tur, hvor jeg har fået grædt meget og tænkt en del over livet og livets besværligheder og ikke mindst livets goder. Så jeg takker Sven for at han pressede mig lidt meget for at tage på denne her tur, det har helt klart været godt for mig.

Dag 8.
Tirsdag d.07-07-09


Ja så blev det hjemrejse dag og man kan roligt sige at jeg glæder mig helt vildt, til at se Sven først og fremmest. Men jeg glæder mig også til at se Mormor og Pjuske. Nå, men jeg har da fået pakket kufferten og det var da også kun lige at det kunne være der alt sammen, selvom jeg ikke syntes at jeg havde købt så meget. Jeg fik slæbt min kuffert ned og så var der selvfølgelig en sød mand der tog den det sidste stykke, til et lille rum hvor ens kuffert kunne stå inde til man skulle med bussen.


Så lige en sidste runde i byen og ind at have lidt morgenmamse og en tår kaffe. Hen og sidde på en bænk med min bog og læse en lille time før bussen kommer. Endelig kommer bussen som skal køre os til lufthavnen og jeg har sommerfugle i maven, for nu er der ikke så mange timer til at jeg skal se Sven igen og jeg er helt ny forelsket igen.

Hurtigt igennem tolden og så sidde og vente en time på at der bliver bording. Endelig, flyveren letter og nu er jeg på vej til Billund. 2 timer 40 minutter og jeg er landet i Billund. Ja, nu kan jeg næsten ikke vente mere, åååh der er min kuffert, heldigt at det ikke var den sidste. Så nu er det bare ud og finde min Sven og der er han jo og dejlig ser han jo ud. Så er det bare hjemad mod Utterslev. Neeeeej hvor bliver det dejligt at komme hjem. Så efter små 3 timer er vi drejet ind på Jernbanevej og nu er vi ved nr. 13 og det første jeg ser er et flot skraldehus. Ja, altså et lille hus til at have vores skraldespande i, som Sven har bygget mens jeg har været væk. Det er bare flot, tak for det Sven.

Så er det bare om at komme ind og finde min lille Pjuske. Og hvad får jeg så øje på? 30 langstilkede roser, hold da kæft, jeg viste ikke at du Sven var så romantisk. Jo jeg gjorde, jeg driller bare. Og så ind i køkkenet for at se om Pjuske er der og der får jeg så øje på at der er kommet lister på i mit køkken. Nej, nu står verden ikke længere. Det er vel små 2 år der har manglet lister, så hold da op, det kan sgú godt svare sig at tage en uge væk alene. Nej, nu må jeg altså finde Pjuske og der er hun. Hun har savnet sin madmor tror jeg nok lige, for hun gnider sig op ad mig og vil op på armen og nusse.


Pakke kuffert ud og så på hovedet i seng og ligge tæt, hmmm det er dejligt. Godnat min skat, dejligt at være hjemme igen og tak for alt det du har lavet mens jeg har været væk. Jeg elsker Dig, der er sgú ikke nogen som Dig.

Din Lisa

Nyeste kommentarer

09.09 | 08:18

Hej Flemming
Takker for ordene.. Altid rart at høre fra een der har været nordpå og fået de ubetalelige oplevelser Grønland er og bliver.
Hyg en masse - Sven

08.09 | 17:05

Hej Sven
super god side, har flere gange været på Thule Basen og Station Nord samt 300 km nord for st. Nord på US icecamp, billiant Ice DK C130

18.05 | 19:46

Styrke treaner du stadig med en last bil fealg hahahaha
Hi Sven. Haaber vi sees igen. Teanker paa at flytte tilbage til DK.

15.04 | 20:34

Hej Daniel..
Jeg har ingen anelse om hvad Du taler om, så nej, jeg sælger ikke klistermærker.
Há det super
Mvh. www - sven-hansen . dk