Fotos fra Australien 1987

Her er overblikket over Sydney, med Operahuset til venstre (postkort fra "Canadian")

Jørn Utzons Operahus set fra turbåd i Port Jackson

Turbåd i Port Jackson, Sydney

Sydney Harbour Bridge set fra turbåden i port Jackson

Willi og jeg under en af mange frokoster under mine besøg hos ham i Wacol

Her er jeg ved trappen til det halve hus jeg lejede og boede i på Lilly Street, i forstaden "Stones Corner" i Brisbane.. Mindes der var et par pænt store edderkopper inden- og udendørs. Men de var ret frygtsomme og den ene forsvandt som et lyn når jeg ville fange den og sætte dem udendørs...

"Stones Corner Gym" som jeg besøgte nogle gange for at løfte noget jern. Der gik godt nok nogle hormondrenge (og piger med "sjovt" udseene) her og prustede. De var temmelig seriøse nogle af dem men kunne ikke rigtig sige stop, når godt var, så der var et par ret uharmonisk opbyggede størrelser. Men hyggeligt var det!

Henrik, Dorthe og jeg 1987 Australien.. Dejlige nære venner jeg mødte allerede, på Wacol Immigrant center. Vi har mødtes et par gange siden og har stadig nær kontakt. Ulykkeligvis afgik Henrik ved døden pgs sygdom, i foråret 2022.. Må han hvile i fred. Jeg har stadig kontakt med Dorthe og sønnerne Thomas og Daniel.

Fra stranden ved "Surfers Paradise"

På et marked en varm dag.

Townsville en dejlig solfyldt dag.

Et af mange huse med vandtanke, til opsamling af regnvand til det daglige brug. Husene er bygget på piller, da regnskyllene kan være ret voldsomme og give store oversvømmelser.

Mataranka Homestead, et sted undervejs med bussen nordpå mod Katherine.

Også fra Mataranka Homestead. Synd her kun var en lille times ophold på turen nordpå.

Her er Charley Williams, som jeg mødte og snakkede længe med om alt.

Charley Williams og jeg med et par øl til at smøre stemmebåndet med.

En nysgerrig Koala på vejen

Jimmy Walkabout fortalte lidt om "Corroboree" som er rituelle danse for at tækkes ånderne så jagten bliver vellykket.

Fra en "Corroboree", på "Springvale Homestead", tæt ved "Katherine River" hvor jeg boede nogle dage undervejs på min tur gennem landet.

En "Billabong" i nærheden af "Springvale Homestead".

En del af "Springvale Homestead". Det var i ruinen til venstre, at jeg mødte og fik en meget klog snak med Charley Williams.

Og så går det sydover mod Alice Spring.

Olga bjergene i det centrale Australien, et stykke fra Ayers Rock.

Olgabjergene

Her står jeg på toppen af Ayers Rock og skriver mit navn i gæstebogen samt en lille hilsen til verden og de efterkommende bestigere af "Stenen" . Billedet er taget af søde Kirsten fra Ferritslev på Fyn, som jeg tilfældig mødte ind i på vej op på stenen her.

Endnu et billede af Ayers Rock også kaldet "Uluru" af de indfødte.

Også postkort fra Mt. Isa

Og så er jeg efterhånden kommet til Melbourne i det sydøstlige Australien

Her er James Cooks hus i Fitzroy Garden i Melbourne. Huset var oprindelig bygget i England, men blev solgt på auktion og pillet ned, numereret sten for sten og sendt til Melbourne og opført igen her. Efter min ringe mening en temmelig besværlig måde at flytte på, ikk ??

En Harley forhandler, der var overbevist om jeg løj, da jeg fortalte ham om afgifter og priser på Harleyer i Danmark. Han var umulig at overbevise. F.eks kostede en ny HD Sportster, køreklar på gaden, kun ca. 37.000,- her i butikken i 1987.

OBS !!   For billeder med tekst, klik på det første billede forneden på siden her og skift så billeder  manuelt.    Så kan Du nå både at læse og kigge.



Billeder fra Australien    (klik på billede for tekst)
-
Billeder fra steder jeg har besøgt under mit ophold i Australien, hvor jeg startede som indvandrer, men blev forvandlet til storturist istedet og rejste nysgerrigt rundt med Greyhound busserne, ialt omkring 13-14000 kilometer.

Nyeste kommentarer

09.09 | 08:18

Hej Flemming
Takker for ordene.. Altid rart at høre fra een der har været nordpå og fået de ubetalelige oplevelser Grønland er og bliver.
Hyg en masse - Sven

08.09 | 17:05

Hej Sven
super god side, har flere gange været på Thule Basen og Station Nord samt 300 km nord for st. Nord på US icecamp, billiant Ice DK C130

18.05 | 19:46

Styrke treaner du stadig med en last bil fealg hahahaha
Hi Sven. Haaber vi sees igen. Teanker paa at flytte tilbage til DK.

15.04 | 20:34

Hej Daniel..
Jeg har ingen anelse om hvad Du taler om, så nej, jeg sælger ikke klistermærker.
Há det super
Mvh. www - sven-hansen . dk